Gordijnen kopen? Hou rekening met deze tips!

Gordijnen kopen? Hou rekening met deze tips!

oktober 15, 2019 Uit Door admin

Ben je van plan om gordijnen te kopen? Dat hoeft eigenlijk niet te verbazen. In het merendeel van de woningen zijn tot op de dag van vandaag namelijk wel één of meerdere gordijnen terug te vinden. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat gordijnen in de meest uiteenlopende stijlen kunnen worden aangekocht, daarnaast zijn ze ook nog eens opvallend voordelig. Wil jij ook graag nieuwe gordijnen bestellen, maar wil je liever niets aan het toeval overlaten? Dan is het zonder meer een aanrader om rekening te houden met de onderstaande tips!

Gordijnen met een lengte van 2 meter of meer

Ben je van plan om gordijnen aan te kopen die beschikken over een lengte van 2 meter of meer? In dat geval wordt het sterk aangeraden om gebruik te maken van een stof die beschikt over een dubbele plooi. Op deze manier kan er namelijk een zeer rijke uitstraling worden gegeven aan de ruimte in kwestie. Ga je er uiteindelijk toch voor kiezen om gebruik te maken van een enkele plooi? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat er aan de onderkant geen plooien meer te zien zijn. De stof zal in dit geval echter ook heel wat minder mooi vallen. Voor gordijnen die beschikken over een dubbele plooi is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er tussen de 20 en 25 procent meer stof is vereist. 

Hou rekening met de rest van je interieur 

Bij het aankopen van gordijnen wordt het altijd sterk aangeraden om stil te blijven staan bij de rest van je interieur. In het bijzonder in oudere woningen zal er vastgesteld kunnen worden dat geplooide stoffen er uitstekend tot hun recht komen. Is er sprake van een nieuwbouw? In dat geval is het in de praktijk interessanter om gebruik te maken van rechte gordijnen. Hou bij het uitkiezen van je gordijnen eveneens rekening met bijvoorbeeld de vloer die in je woning is terug te vinden. Beschik je bijvoorbeeld over een visgraatvloer? In dat geval is het sterk aan te raden om gebruik te maken van gordijnen die over een effen motief beschikken. 

Zorg voor het ruim inmeten van de gordijnen 

Op het ogenblik dat je de gordijnen gaat inmeten is het steeds van belang om er rekening mee te houden dat gordijnstof kan gaan krimpen. Omwille van deze reden wordt het in de praktijk sterk aangeraden om gordijnstof ruim in te laten meten. Wil je er absoluut zeker van zijn dat je ramen op de meest optimale wijze kunnen worden ingemeten? In dat geval wordt het steeds aangeraden om dit uit te besteden aan ervaren stoffeerders. Ben je benieuwd naar hoe je het krimpen van je gordijnen kan voorkomen? Dan is het altijd aan te raden om de gordijnen niet zelf te wassen, maar ze wel chemisch te laten reinigen door een professionele partij. Let op, het is ook mogelijk dat je gordijnen gaan krimpen als gevolg van de luchtvochtigheid in je woning. Vooral linnen gordijnen staan er om bekend hier bijzonder gevoelig voor te zijn. Dit is absoluut iets om rekening mee te houden.