Alle voordelen van een Vca certificaat op rijtje

Alle voordelen van een Vca certificaat op rijtje

september 29, 2019 Uit Door admin

Als werkgever wil je natuurlijk graag investeren in je personeel. Dit kan door middel van cursussen, online trainingen, opleidingen of het aanbieden van certificeringen. Dit zorgt er aan de ene kant voor dat je personeel gemotiveerd blijft. Aan de andere kant zorgt extra kennis in je bedrijf ervoor dat je meer groeimogelijkheden krijgt. Kortom, een investering in je personeel betaalt zicht altijd terug. In dit artikel gaan we in op alle voordelen die een vca certificaat met zich meebrengt. 

Wat is VCA precies?

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. De vraag waarom het het dan geen VGMCA heet behandelen we een andere keer. Het spreekt dus al redelijk voor zich dat vooral in de bouw VCA heel belangrijk is. Maar ook in grotere magazijnen, loodsen, groenvoorziening en in de chemische industrie komt het erg van pas.

De voordelen op een rijtje

Wat heb je als bedrijf op de concurrentie voor als je werkt met alleen maar gecertificeerd personeel? 

Hieronder benoemen we vijf punten.

  • Veiligheid. Als iedereen weet waar hij of zij mee bezig is, gebeuren er minder ongelukken
  • Kosten. Minder ongelukken betekent automatisch ook minder ziektekosten waar je als bedrijf voor verantwoordelijk bent
  • Efficiëntie. Als iedereen op de juiste èn veilige manier werkt worden projecten sneller afgerond.
  • Vertrouwen. Gesteund door theoretische kennis zullen medewerkers met meer vertrouwen hun werkzaamheden tegemoet treden
  • Uitstraling. Een bedrijf dat laat zien zich verantwoordelijk op te stellen tegenover personeel èn het milieu kweekt meer goodwill. Het levert dus zelfs geld op!

Is het ook verplicht? Het hebben van een VCA is niet wettelijk verplicht, maar na het lezen van al deze voordelen zal je wel gek zijn om geen certificering aan te vragen. Dus doe er je voordeel mee en vraag zo snel mogelijk een vca examen aan. Het zal je geen windeieren leggen!