Zo kom je zonder festivals toch de coronatijd door!

Zo kom je zonder festivals toch de coronatijd door!

september 18, 2020 Uit Door admin

Corona houdt ons allemaal in zijn greep. Helaas voor de feestbeesten onder ons moesten de kroegen dicht en zijn de festivals afgelast. Maar dat betekent natuurlijk niet dat jij het hele jaar thuis hoeft te zitten, gelukkig! Daarom lees je in dit artikel een aantal alternatieven die ervoor zorgen dat je toch nog een leuke tijd hebt, ondanks corona. 

Hou thuis een feest

Met de maatregelen die nu bekend zijn geworden is het misschien wel iets moeilijker: lees maximaal 6 personen op bezoek. Maar als er weer meerdere mensen bij elkaar mogen komen kun je goed thuis een feest houden. Hou dan wel rekening met de 1,5 meter afstand en dat de muziek niet te hard staat. In de ene gemeente zijn ze strenger dan in de ander. Maar als je aan de politie kunt aantonen dat je er alles aan doet om de 1,5 meter regel te handhaven, bijvoorbeeld door het aangeven van vakken met witte verf op het gras, dan zul je niet zo snel een boete krijgen. En je kunt dan toch nog een gezellig feest houden met een paar vrienden. 

Zittende festivals

Wat je nu heel veel ziet gebeuren zijn de initiatieven om zittende festivals te organiseren. Dit is eigenlijk een soort terras waar iedereen zit. Met 4 bij elkaar of 2 personen. Je kunt dan zittend genieten van muziek zoals die van Suzan en Freek, rapper Snelle en ook verschillende hollandse zangers. Hoe leuk is dat? Daarnaast heb je dan ook vaak de mogelijkheid om een borrelplank te bestellen bij je tafel. Lekker zittend en etend genieten van muziek, dan krijg je toch een beetje dat festival sfeertje mee! 

Terrassen en uiteten 

Als laatst heb je natuurlijk ook nog de optie om op het terras te zitten (als het mooi weer is) of om binnen een hapje te eten. Veel kroegen hebben een terras buiten gezet of je kunt binnen een plaatsje reserveren waar je lekker kunt drinken. Rondlopen mag helaas niet, maar als jij houdt van opstap gaan en het heel erg mist is dit toch een goed alternatief. Tot slot kun je ook lekker veel etentjes plannen met vrienden of vriendinnen, zo kom jij de coronatijd wel door!