Depressief na de vakantie? Hier zijn tips!

Depressief na de vakantie? Hier zijn tips!

juli 30, 2019 Uit Door admin

De meeste mensen hebben er wel eens last van: een depressief gevoel wanneer je terugkomt van vakantie, ook wel de zogeheten after-holiday-dip. Je verlangt zo graag terug naar die mooie plek aan het strand in de zon en hebt totaal geen zin om weer te gaan werken. Deze dip ontstaat doordat de geluksstofjes in je hersenen erg uit balans zijn geraakt, doordat je op vakantie veel meer van deze stofjes aanmaakt dan wanneer je thuis weer aan het werk bent. Op een after-holiday-dip zit natuurlijk niemand te wachten. Dus wat kan je nou doen om dit te voorkomen?

Zorg voor een goede voorbereiding

Wanneer je vlak voor je vakantie nog van alles moet gaan regelen zoals zaken op het werk of te laat beginnen met inpakken, zorgt dit voor een hoog stressniveau, waardoor je niet goed uitgerust aan je vakantie begint. Zo geniet je minder op vakantie omdat je op het laatste moment nog met van alles bezig bent. Begin dus een paar weken van te voren met het afronden van zaken op het werk en zorg voor een goed schema waarmee je jezelf voorbereid op je vakantie.

Ga slim om met je vakantieherinneringen

Je hebt vast genoeg beelden van je vakantie vastgelegd met je camera, maar wat doe je er daarna dan mee? Veel mensen laten ze maar gewoon in hun telefoon staan, terwijl je hier later niet meer naar kijkt omdat je ze vergeet. Zo kun je een paar foto’s op facebook zetten, een fotoboek maken en zo zijn er nog vele andere manieren waarop je dat fijne vakantiegevoel vast kan blijven houden.

Denk na over de dingen die je op vakantie hebt gemist 

Vakantie lijkt natuurlijk erg fijn en ontspannend als je er over nadenkt, maar dit is lang niet altijd zo. Er zijn natuurlijk altijd wel dingen die thuis beter waren dan op je vakantiebestemming. Zo ga je thuis veel gemakkelijker naar het toilet dan op een camping en kun je soms geen water uit de kraan drinken. Door dit soort dingen bij thuiskomst meer te respecteren, verwerk je makkelijker je vakantiedip.

Door deze bovenstaande tips toe te passen, bent u hopelijk snel af van uw after-holiday-dip. Veel succes!