Bedrijfskleding bedrukken of borduren?

Bedrijfskleding bedrukken of borduren?

oktober 19, 2019 Uit Door admin

Wanneer je van plan bent om nieuwe bedrijfskleding aan te kopen voor jezelf en voor de medewerkers van je bedrijf spreekt het voor zich dat je deze kledingstukken zal willen laten personaliseren. Dit is omwille van verschillende redenen een goed idee. In eerste instantie is het personaliseren van je bedrijfskleding goed voor de uitstraling van je onderneming, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat dit een belangrijke eis is vanuit de belastingdienst. Wil je jouw bedrijfskleding fiscaal kunnen inbrengen? Dan is je bedrijfskleding bedrukken of borduren een absolute vereiste. Welke van beide opties nu precies het interessantst is ontdek je door het doornemen van de hieronder terug te vinden informatie.

Wanneer moet je kiezen voor bedrijfskleding borduren? 

Bijzonder veel bedrijven geven de voorkeur aan bedrijfskleding borduren boven bedrijfskleding bedrukken. Hier zijn verschillende goede redenen voor aan te halen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat het borduren van bedrijfskleding ervoor zorgt dat de personalisatie over een zeer mooi en duurzaam karakter komt te beschikken. De duurzaamheid van borduren komt onder meer tot uiting door het feit dat ze niet zal verkleuren en / of krimpen tijdens het wassen of het drogen. Bovendien is het ook nog eens zo dat bedrijfskleding borduren per stuk te realiseren valt. Dat is een groot verschil in vergelijking met het bedrukken van bedrijfskleding. Mede omwille van deze reden is het dan ook zo dat kleine(re) bedrijven in de praktijk altijd kiezen voor borduren in plaats van bedrijfskleding bedrukken.

Wanneer is bedrijfskleding bedrukken de beste keuze?

Ondanks de vele, interessante voordelen die verbonden zijn aan het borduren van bedrijfskleding is het zo dat ook bedrijfskleding bedrukken het overwegen waard kan zijn. Sterker nog, in bepaalde gevallen heb je geen andere keuze. Een belangrijk nadeel dat is verbonden aan bedrijfskleding borduren heeft namelijk betrekking tot het feit dat dit niet mogelijk is voor complexe logo’s. Wanneer het logo van je bedrijf te complex is valt daar uiteraard niets meer aan te veranderen. Je bedrijfskleding bedrukken biedt dan de oplossing. 

Bij bedrijfskleding bedrukken kan er gebruik worden gemaakt van twee verschillende druktechnieken. We maken op dit vlak een onderscheid tussen transferdruk en zeefdruk. In het merendeel van de gevallen gebeurt bedrijfskleding bedrukken door middel van transferdruk. Dat hoeft niet te verbazen, integendeel. Het is namelijk zo dat transferdruk op vlak van kwaliteit aanzienlijk beter is in vergelijking met zeefdruk. Deze laatste wordt dan ook in de praktijk hoofdzakelijk aangeraden voor promotiekleding en / of voor kledingstukken die slechts kortstondig gebruikt zullen worden. Voor dergelijke doeleinden leent zeefdruk zich dan ook zonder meer uitstekend. 

Hoe groot moet de bedrukking zijn op je bedrijfskleding?

Het spreekt voor zich dat veel bedrijven zich de vraag stellen hoe groot de bedrijfskleding bedrukking nu precies moet zijn. In principe kan je dit volledig zelf bepalen. We zeggen wel degelijke in principe, want in de praktijk zijn er wel bepaalde richtlijnen opgesteld door bedrijfskleding bedrukken door de Nederlandse belastingdienst. Wil je jouw bedrijfskleding fiscaal kunnen inbrengen? Dan dien je per kledingstuk één of meerdere logo’s te voorzien die samen tenminste 70 vierkante centimeter in beslag nemen. Ook dit is zeker en vast een belangrijk punt om rekening mee te houden bij bedrijfskleding bedrukken. Voor het bedrukken van bedrijfskleding is Hurricane dé specialist voor een uniforme en professionele uitstraling van de organisatie.