Een enerverende wedstrijd tussen de nummer een en twee

Een enerverende wedstrijd tussen de nummer een en twee

januari 12, 2021 Uit Door admin

Na 14 speelrondes stond de eerste topper tussen Ajax en PSV op het programma. Rond de klok van 16.45 uur troffen de nummers één en twee elkaar. Het was een intense wedstrijd, die door sommigen bestempeld werd als ‘een visitekaartje voor de Eredivisie’. Hoe verliep de wedstrijd? En wie kwam er als winnaar uit de strijd? Je leest het hier, op a1news.nl

Vliegende start PSV

Voorafgaand aan het duel, werd een heleboel gezegd en geschreven. Op 10 januari was het dan zover. Björn Kuipers blies op zijn fluit en Donyell Malen bracht de bal aan het rollen: Ajax – PSV was begonnen. Het duurde niet lang of de eerste bal lag al in het net. Na slechts twee minuten zette Eran Zahavi de Eindhovenaren op voorsprong, na een prachtig hakballetje van Donyell Malen. Ajax leek geschrokken te zijn van de vliegende start van de Rood-Witten en probeerde met man en macht terug in het duel te komen. Dat mislukte: niet veel later maakte Zahavi zijn tweede treffer, wederom op aangeven van zijn compagnon Malen.

Ajax brengt de spanning terug

Kort nadat miljoenenaankoop Sébastien Haller van de bank werd gestuurd, maakten de Amsterdammers de aansluitingstreffer. Het verzet van PSV brak heel even en daar profiteerde Ajax optimaal van. Quincy Promes tikte een strakke voorzet van Dušan Tadić uitstekend binnen: 1-2. Vlak voor rust liet Zahavi dé kans op zijn hattrick liggen. De spits van PSV had de bal voor het intikken, maar de voorzet van ‘Mo’ Ihattaren kwam net niet lekker voor de Israëliër.

PSV bezwijkt onder enorme druk

Na rust had Ajax de touwtjes in handen. Na het debuut van Sébastien Haller, leek de nieuwe spits slechts vijf minuten nodig te hebben. De goal werd echter afgekeurd: de Fransman stond net aan buitenspel. PSV bezweek onder enorm druk van de Amsterdammers, wat leidde tot de gelijkmaker. Antony werd uitstekend bediend door invaller Haller en schoof de bal keurig in de openstaande hoek. Met nog een klein halfuur te spelen brak een spannende slotfase aan. Na verschillende kansen van beide ploegen, kwamen Ajax en PSV niet verder dan een gelijkspel. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena eindigde in 2-2.