Op vakantie naar het buitenland, met welk ongedierte moet ik rekening houden?

Op vakantie naar het buitenland, met welk ongedierte moet ik rekening houden?

juli 15, 2019 Uit Door admin

In Nederland hebben we in de zomer voornamelijk te maken met wespen, muggen en tegenwoordig de processierups. Daarnaast moet je natuurlijk ook oppassen voor teken en doordat het weer verandert, komen er ook andere soorten ongedierte bij. In het buitenland kunnen hele andere soorten ongedierte voorkomen. Waar je naartoe gaat bepaald grotendeels wat je tegen kunt komen. Lees verder voor voorbeelden en tips.

Muggen

Er zijn veel verschillende soorten muggen, in Nederland komen vooral relatief onschuldige voor. Maar door het veranderende klimaat is de tijgermug in opkomst. Ga je naar Zuid Europa? Wapen je dan tegen de tijgermug en zorg dat je je altijd insmeert met een anti muggenmiddel en dat je iets bij je hebt voor als je toch gestoken wordt. De jeuk en pijn van de beet is erger dan van de gewone mug. Ga je verder weg, dan ligt de malariamug op de loer. De malariamug kan voor vervelende ziektes zorgen. Ga je naar een gebied waar de malariamug actief is? Dan kun je op doktersvoorschrift pillen krijgen die preventief werken.

Ongedierte in hotel

In je hotel kunnen veel verschillende soorten ongedierte voorkomen. Veelal zijn dit dezelfde beestjes als in Nederland. Denk hierbij aan bedwantsen, mieren, muizen, spinnen en kakkerlakken. De soorten die in warme gebieden leven zijn vaak wel anders dan degenen die in Nederland voorkomen.Inspecteer de hotelkamer goed voordat je je bed in duikt, zo kun je overlast voorkomen.

Andere dieren

Naast de meest voorkomende soorten ongedierte, kun je nog veel meer beesten tegenkomen op vakantie. In veel Aziatische landen is het oppassen voor grote spinnen en schorpioenen. Zorg daarom dat je goed voorbereid op reis gaat en altijd in een klamboe slaapt. Deze beschermt niet alleen tegen muggen, maar zorgt er ook voor dat er geen andere vervelende beestjes bij je in bed kruipen. In tropische gebieden is een klamboe zeker aan te raden en zorg er daarnaast voor dat wanneer je door een bos of regenwoud loopt, dat je een lange broek en dichte schoenen draagt. Zo voorkom je dat je gebeten wordt, in tropische gebieden komen namelijk veel slangen, spinnen en bijvoorbeeld schorpioenen voor. Deze wil je niet aan je been hebben hangen!

GGD

Ga je naar het buitenland, laat je dan goed informeren. Via de GGD kun je veel vaccinaties krijgen om ziekte in het buitenland te voorkomen.