Hoe word je een succesvolle influencer? 3 Do’s en 3 Don’ts

Hoe word je een succesvolle influencer? 3 Do’s en 3 Don’ts

augustus 16, 2019 Uit Door admin

Het barst van de influencers op social media, maar dat weerhoudt je er niet van om zelf óók een influencer te worden. Mogelijk heb je zelfs al een – best goedlopend – instagram-account en wil je je ‘biznizz’ naar een hoger niveau tillen. Dikke prima, vinden we, daarom zetten wij hier zes belangrijke do’s en don’ts neer om je (verder) op weg te helpen!

De drie belangrijkste Do’s

  1. Mooie foto’s en video’s scoren altijd!

Wat je ook doet, presenteer het goed. Gebruik alleen beeldmateriaal van hoge kwaliteit en vergeet niet om er ook een (persoonlijk) verhaaltje bij te zetten. Je volgers zullen dit heel erg waarderen!

2. Blijf andere influencers volgen

Wie weet kun jij weer voortbouwen op hun ideeën? Houd ook bij wat bij hen wel werkt en wat niet werkt. Turf dit aan de hand van het aantal likes dat ze krijgen en neem de reacties eens door. Natuurlijk hoef je geen duizenden reacties te lezen, zolang je maar een indruk krijgt van wat de gouden zet van je concurrent is geweest!

3. Verbreed je kennis over de producten die je promoot

Influencers kunnen een aardig centje verdienen als ze producten promoten. Bedrijven betalen hen er graag voor, zeker als de influencers een voor hen geschikte doelgroep bereiken. Verdiep je daarom goed in de producten die je verkoopt, want je moet er wel iets zinnigs over te vertellen hebben!

De drie belangrijkste Dont’s

  1. Gebruik geen stockfoto’s

Alles, maar dan ook alles wat je plaatst, moet voorzien zijn van uniek beeldmateriaal. Het gebruik van stockfoto’s is een ‘easy way out’ als je even geen tijd om aandacht te besteden aan foto’s of video’s, maar veel mensen haken dan juist af.

2. Post niet te weinig

Een succesvolle feed betekent juist dat je je aandacht niet moet verslappen. Veel influencers zijn dan ook de hele nacht bezig met posten en replyen. Werf nieuwe volgers, maar als je ze eenmaal hebt, moet je er ook alles aan doen om ze te behouden!

3. Pas op met filters bij beeldmateriaal

Een filter gebruiken mag, maar bij ondoordacht gebruik kan het de aantrekkelijkheid van een afbeelding negatief beïnvloeden. Sommige afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld een heel neppe uitstraling krijgen. Als je geloofwaardig wilt overkomen, dan moet je dit zeker vermijden!

Natuurlijk hebben we nog één allerlaatste bonustip. Misschien is dit wel de beste tip uit ons pakket: blijf jezelf, want dan ben je het meest authentiek! Op deze manier trek je de volgers aan die bij je passen en kan de populariteit van je posts alleen maar stijgen!