Zijn we al veranderd in robots door Artificial Intelligence?

Zijn we al veranderd in robots door Artificial Intelligence?

februari 28, 2020 Uit Door admin

We bevinden ons in een heuse Artificial Intelligence revolutie de laatste jaren. Tegenwoordig hebben we al veel vaker dan we denken te maken met AI. Nu weten we natuurlijk niet wat de toekomst ons gaat brengen, maar we kunnen een aardige inschatting maken waar AI ons heen gaat brengen in de toekomst. 

Smartphone als persoonlijke assistent

Onze smartphone is tegenwoordig al onze beste vriend in het dagelijks leven. Verwacht wordt dat dit in de toekomst naar een heel ander niveau gaat stijgen. Vandaag de dag wordt er al veel gebruik gemaakt van AI op jouw smartphone. In de toekomst wordt het echter het geval dat je smartphone een assistent van jouzelf wordt. Hij gaat als het ware voor jou denken. Je smartphone zal tegen jou kunnen praten, boodschappenlijstjes automatisch kunnen aanvullen en je op de hoogte stellen als de was uit de machine gehaald kan worden. 

Zelfrijdende auto’s 

Je hebt er vast en zeker al van gehoord, zelfrijdende auto’s. Dit is het perfecte voorbeeld van hoe AI onze toekomst gaat beïnvloeden. Zelfrijdende auto’s kunnen rijden zonder actief bestuurd te worden door een persoon. Het bekendste voorbeeld van een automerk dat hier al gebruik van maakt is Tesla. Tesla’s hebben hele slimme computers in de auto’s verwerkt. Een tesla krijgt dan ook eens in de zoveel tijd een update net als jouw computer of smartphone die krijgt. De techniek van het zelf rijden van de auto door AI vinden veel mensen nog maar een eng idee. Toch lijkt het erop dat dit in de toekomst onze wegen gaat overnemen. 

Mega snelle service

Bedrijven kunnen Artificial Intelligence inzetten om hun service snelheid enorm te verbeteren. Waar werknemers van een verzekeringsbedrijf nu de schadeclaims nog zelf moeten lezen kan dit in de toekomst gelezen worden door een computer. Met de juiste techniek kunnen schadeclaims dan binnen enkele minuten beoordeeld èn betaald worden. Dit zal in de toekomst natuurlijk niet alleen voor schadeclaims gebruikt worden, maar ook voor andere bedrijven zal dit interessant worden. Consumenten gaan namelijk steeds snellere service verwachten. Deze snelle service zal alleen door AI gerealiseerd kunnen worden.

Nu kunnen sommige mensen best schrikken van deze toekomstvoorspelling. Gaat AI mijn baan straks vervangen? Het antwoord is, hoogstwaarschijnlijk niet. AI wordt echt gezien als ondersteuning voor de werknemers. Je hoeft dus nog niet bang te zijn dat je vervangen wordt door een robot.