Wat ging er allemaal mis op Nieuwjaarsdag?

Wat ging er allemaal mis op Nieuwjaarsdag?

januari 4, 2020 Uit Door admin

De champagne wordt ontkurkt, de oliebollen worden gebakken en … er wordt vuurwerk afgestoken. Het zijn traditionele bezigheden op Nieuwjaarsdag, want het nieuwe jaar is aangebroken! Echter is het vuurwerk de laatste jaren in het geding gekomen, het zorgt namelijk voor afgrijselijke ongelukken. Op het eerste oog lijkt zo’n vuurpijl of knal bommetje onschuldig, maar ook dit jaar is het op verschillende wederom gruwelijk misgegaan en alleen, omdat we één nacht feest willen vieren. In deze blog lees je wat er aan mentale en materiële schade is veroorzaakt te nieuwjaarsdag. 

Flat Arnhem

Op nieuwjaarsdag kwam rond het middaguur het verschrikkelijke nieuws naar buiten over het overlijden van een 39-jarige man met zijn 4-jarige zoontje. De twee bevonden zich, samen met een vrouw van 38 en hun dochtertje (8), in een lift. Het laatste tweetal werden met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak: een brand veroorzaakt door vuurwerk. Het gezin was op bezoek in de flat en vermoedelijk op weg naar huis, toen zij vast kwamen te zitten in de lift. Doordat de elektriciteit uit was gevallen vanwege de brand, kwam de kleine ruimte vol te staan met rook. Hierdoor raakte het gezin buiten bewustzijn. Twee jongens van 12 en 13 jaar (!) werden opgepakt opgepakt voor de fatale brand in Arnhem.

Financiële schade

Naast een enorm aantal ongelukken zoals die in Arnhem, was er eveneens een heleboel financiële schade. Naar schatting heeft het vuurwerk gezorgd voor een schade van rond de 15 tot 20 miljoen euro. Dat is natuurlijk een enorm bedrag, wat natuurlijk veel beter ergens anders ingestoken kan worden. En dan is het bedrag van de schade van het Vreugdenvuur in Scheveningen daar nog geen eens bij opgeteld. Bovendien werd er voor een recordbedrag van 77 miljoen euro (!) aan vuurwerk verkocht.