Mijn hond is ziek, wat nu?

Mijn hond is ziek, wat nu?

april 5, 2019 Uit Door admin

Het kan zijn dat je hond ziek is, dit is natuurlijk heel vervelend en je wilt dat dit zo snel mogelijk wordt verholpen. Je hoeft gelukkig niet in paniek te raken, want het is heel normaal voor honden om af en toe ziek te zijn. Mensen zijn ook heel vaak ziek en dat betekend dan ook zeker niet dat er iets ergs aan de hand is. Het is wel belangrijk dat je goed onderscheidt kan maken tussen een beetje ziek en een serieus probleem bij je hond. Als je hond enkel verkouden is, hoef je echt niet gelijk naar de dierenarts te rennen. Dit is namelijk heel erg duur en de dierenarts zal zeggen dat je moet wachten en het vanzelf overgaat. Als je hond langere tijd ziek is of ernstig ziek is moet je wel andere stappen nemen.

Je hond heeft een terugkomende ziekte

Het zou kunnen zijn dat je hond een ziekte heeft die vaak terugkomt, denk hierbij een darmklachten waardoor hij gaat braken. Mijn hond Je kunt er dan voor kiezen om speciale voeding te geven aan je hond, er zijn verschillende merken beschikbaar voor je hond. Zelf koop ik licht verteerbare dieetvoeding met extra vezels van het merk Eukanuba. Sinds ik deze voeding heb gekocht voor mijn hond zag ik direct een groot verschil. Sommige problemen zijn gelukkig heel eenvoudig op te lossen en mijn hond braakt tegenwoordig nooit meer!

Je hond heeft een chronische ziekte

Als je hond een chronische ziekte heeft is het belangrijk dat je dit laat vast stellen door de dierenarts. Zelf kan je namelijk niet goed beoordelen of een bepaalde ziekte tijdelijk of voor altijd is. Als je hond daadwerkelijk een chronische ziekte heeft zal hij hiermee moeten leren omgaan. Gelukkig zijn er vaak genoeg middelen om de ziekte minder erg te maken. Zo hebben veel honden last van verschillende huidziekten. Je kunt dan bijvoorbeeld een speciale crème halen in de dierenapotheek om de pijn te verlichten.

Je hond is gevallen

Het kan zo zijn dat je hond is gevallen en hij een breuk heeft opgelopen. Ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts. Als je lang wacht kan de schade erger worden doordat je hond zijn botten op de verkeerde manier belast. De dierenarts kan de poot van je hond eenvoudig in het gips zetten, na een aantal weken zal je hond weer zijn genezen en kan hij weer lekker buiten rennen en springen.