Finance-traineeship

Finance-traineeship

maart 14, 2019 Uit Door admin

Het is zo ver, je bent na al die jaren eindelijk klaar met studeren. Je diploma is getekend en nu is het tijd om lekker vakantie vieren, want dat heb je wel verdient. Na je vakantie is de tijd aangebroken om echt aan de slag te gaan. Het vinden van een goede baan is soms best lastig. Wellicht is een traineeship wel de passende oplossing.

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een betaalde opleiding mét baangarantie. Het doel van een traineeship is om jou op te leiden voor een functie die bij jou past en die je in de toekomst gaat uitvoeren. Je zal dus worden opgeleid om aan de slag te gaan bij een bedrijf. Je zal tijdens een traineeship begeleid worden door een coach. Deze coach probeert jou de juiste kant op te sturen en zal je helpen met je persoonlijke ontwikkeling. Je zal tijdens een traineeship de vaardigheden leren die je nodig zal hebben als je aan de slag gaat voor je nieuwe functie. Dit is fijn voor jou maar ook voor het bedrijf waar je terecht komt. Je werkgever weet dan dat je geschikt bent om de job uit te voeren. Een traineeship is dus in feite en korte opleiding, die je na je vervolg studie kunt volgen.

Waarom zou je een traineeship volgen?

Een van de grote voordelen is de baangarantie die een traineeship biedt. Daarnaast krijg je vanaf de start al betaald, dus ook tijdens je trainingsperiode. Dat is natuurlijk super fijn. Je kunt na je traineeship gelijk aan de slag met je nieuwe baan. Traineeships kun je in allerlei vakgebieden volgen, je hebt bijvoorbeeld finance-traineeship maar ook een E&T traineeship. Bij een finance traineeship ontwikkel je bijvoorbeeld, financiële services en financial data, ook administratie valt hieronder. Je doet tijdens een traineeship vaardigheden op die je in de praktijk kunt gebruiken. Je ontwikkelt jezelf dus tot een echte specialist. Een traineeship volg je niet alleen, je doet dit met mede trainees. Dit is ontzettend leuk omdat je zo met mensen van je eigen leeftijd aan het werk bent en omdat je van elkaar kunt leren. Tijdens een traineeship doe je relevante werkervaring op, dit is dus een goede start van jouw carrière. Er doen zich hierdoor veel doorgroeimogelijkheden voor.

In het kort

Het volgen van een traineeship, is een goede manier om je carrière mee te beginnen. Je rolt als het ware zo het bedrijfsleven in. Dit is erg fijn als je net afgestudeerd bent. Het is het dus zeker waard om een aantal traineeships op te zoeken, om zo te kijken of het iets voor jou is!