Wat zijn de beste kerstfilms ooit gemaakt?

Wat zijn de beste kerstfilms ooit gemaakt?

december 23, 2019 Uit Door admin

Naast het bij elkaar zijn, gezamenlijk eten en cadeautjes uitpakken, hoort het kijken van kerstfilms ook bij de mooiste tijd van het jaar. Er zijn duizenden films gemaakt omtrent Kerstmis door de jaren heen. Er zijn zowel grappige, spannende, maar ook zielige kerstfilms. Ik zet enkele kerstfilms op een rijtje die naar mijns inziens de beste ooit zijn. Veel leesplezier!

Home Alone

Home Alone blijft één van de populairste kerstfilms ooit. Dat blijkt uit het feit dat de 5-delige film serie ieder jaar wordt uitgezonden tijdens de kerstdagen. De speelfilm kan je dus niet gemist hebben in je leven. Het verhaal over de onhandige familie McCallister, met in de hoofdrol Kevin McCallister. Doordat het gezin zich verslapen heeft op de dag dat ze vertrekken naar Parijs, vergeten zij in alle haast hun jongste zoon Kevin mee te nemen, hij blijft dus alleen achter in huis. In de films maakt Kevin de kerst van zijn leven mee door de grootste avonturen te beleven. De film bracht wereldwijd al zo’n 477 miljoen dollar op en in België werd de film zelfs tot beste kerstfilm verkozen in 2008. Een absolute aanrader, dus.

Polar Express

Ook de Polar Express kan niet ontbreken in dit rijtje. Het verhaal speelt zich af op Kerstavond. Op het moment dat een jongen in slaap probeert te vallen, hoort hij het geluid van een trein. Hij loopt naar buiten en de conducteur vraagt of hij op de ‘Polar Express’ wil stappen. Hij springt op de trein en zo beleeft hij een onvergetelijk avontuur. De film werd met 5 prijzen bekroond waaronder de Young Artist Award for Best Performance in a Feature Film. Ook werd de film genomineerd voor drie Oscars, waarvan hij er jammer genoeg geen één van won. 

The Grinch

The Grinch, oftewel Dr. Seuss’ How the Grinch Stole Christmas! is gebaseerd op het gelijknamige boek. Ook deze film is niet te missen in de televisiegids ten tijde van kerst. De film gaat over een monsterlijke Who, genaamd The Grinch, die afgezonderd op een berg leeft. Het wordt duidelijk dat The Grinch door een gebeurtenis in het verleden kerst is gaan haten. In de film is te zien hoe het monster wraak wil nemen op het dorp. De film won verschillende prijzen waaronder een Oscar voor Best Grime. De film bracht uiteindelijk zo’n 345 miljoen dollar in het laatje.