
Tips voor het vinden van een studentenkamer
Het is voortaan maar al te moeilijk om een studentenkamer te vinden, laat staan een enigszins fatsoenlijke kamer. Met name in de Randstad stijgt de vraag hoog boven het aanbod. Je moet er dus constant bovenop zitten, wil je enige kans maken op een kamer. Ik zelf heb dit probleem ook ervaren. In deze blog zal ik daarom wat gouden tips geven voor het vinden van jouw studentenkamer!
Handel snel
Zie je een kamer die mogelijk geschikt is voor jou? Twijfel niet maar reageer meteen. Wees niet bang om te reageren, maar zorg dat je er als een van de eerste bij bent. Blijkt het uiteindelijk toch niets te zijn? So be it. Je kan nog altijd nee zeggen, maar zorg er in ieder geval voor dat je de mogelijkheid tot het maken van een keuze krijgt. De vraag naar kamers is voortaan vele malen groter dan het aanbod. Wachten met reageren kan niet. Zorg er daarnaast voor dat je je e-mail constant in de gaten houdt. Bellen is ook altijd nog beter!
Gebruik je netwerk
Je netwerk gebruiken is een van de belangrijkste dingen. Zet een bericht op facebook, volg facebookgroepen of laat je ouders een berichtje op linkedIn zetten. Wie weet ziet iemand die kan helpen dit bericht. Via contacten kom je daarnaast altijd sneller binnen dan als vreemde. Je hebt met hospiteren al een groot streepje voor als je via iemand bij de kamer bent gekomen.
Niet doodstaren op één kamer
Natuurlijk, een mooie betaalbare kamer in het centrum of dicht bij de school zou ideaal zijn. Dit is echter heel moeilijk. Iedereen zoekt hiernaar en de vraag is dus zeer groots. Staar je er dus niet dood op, maar kijk ook naar kamers die iets verder weg liggen of die er op de foto in eerste instantie iets minder mooi uitzagen. Zoals ik net al zei, nee zeggen kan altijd nog. Al heb je tijdelijk een kamer die iets verder weg ligt. Dit is beter dan geen kamer. Vanuit daar kan je ook weer verder kijken. Je leert mensen kennen waardoor je ook weer sneller aan een betere kamer komt.
Gebruik zoveel mogelijk sites
Er zijn ontzettend veel sites voor het vinden van kamers. Je moet je echter voor heel veel sites inschrijven. Dit is best prijzig. Schrijf dus zeker niet bij allemaal in! Heel veel sites hebben namelijk hetzelfde aanbod en verwijzen vervolgens naar de site van de makelaar. Wel is het handig om je op één of twee sites in te schrijven. Zie het inschrijfgeld als een belangrijke investering. Vaak betaal je wel per maand, dus zorg ervoor dat je het maximale uit het geld haalt en die maand dus ook actief zoekt. Voorbeelden van deze sites zijn kamernet, huurexpert/huurwoningen, pararius, funda enz..