Buitenland

Waarom is Trump zo fel tegen het Duits-Russisch gasproject?

De NAVO-top was woensdag nog niet begonnen of president Trump gaf zijn bondgenoten en vooral Duitsland er flink van langs. Tijdens een ontbijt met NAVO-chef Jens Stoltenberg, waarin hij Trump probeerde te verzekeren dat zijn waarschuwingen over de Europese NAVO-uitgaven niet aan dovemansoren zijn gericht, haalde Trump keihard uit: „Het is triest […] Wij beschermen Duitsland, Frankrijk en al deze landen en dan sluiten enkele landen een pijpleidingdeal met Rusland en betalen zo miljarden aan de Russische schatkist. Ik denk dat dit zeer ongepast is […] Dus uiteindelijk wordt Duitsland voor bijna 70 procent gecontroleerd door Rusland via aardgas […] Dit had nooit mogen gebeuren. Duitsland wordt volledig door Rusland gecontroleerd”, zo foeterde de Amerikaanse president voor het oog van de camera’s tegen een zwijgende Stoltenberg.

realDonaldTrump Donald J. Trump Bilateral Breakfast with NATO Secretary General in Brussels, Belgium… https://t.co/l0EP3lzhCM 11 juli 2018 @ 08:04