Entertainment

Politiek lonkt voor knuffelbare actieheld ‘The Rock’

Met zijn kale knikker, opgepompte lijf en priemende blik is Dwayne Johnson (1972) een opvallende verschijning. Vrouwen vinden hem sexy, mannen vinden hem stoer. Hoewel zijn films miljarden opbrengen, is een van de best betaalde Hollywoodsterren in Nederland nog vrij onbekend. Toch is actieheld Dwayne ‘The Rock’ Johnson een fenomeen, dankzij charismatische rollen, een veelbekeken Instagram-account en openhartige interviews.

Johnson is de gedroomde opvolger van Arnold Schwarzenegger, hun loopbaan heeft opvallende overeenkomsten. Beiden hebben een imposant torso: Schwarzenegger begon als body builder, Johnson als showworstelaar. Zijn bijnaam The Rock stamt uit die tijd, een verwijzing naar zijn vader, de zwarte worstelaar ‘Soulman’ Rocky Johnson; zijn moeder stamt uit een bekend Samoaans worstelgeslacht. Nadat hij in de worstelwereld beroemd werd, begon Johnson een acteercarrière, waarbij hij net als Schwarzenegger actie afwisselt met meer komische rollen. Rollen waarin aanstekelijke zelfspot nooit ver weg is, zoals in de immense hit Jumanji: Welcome to the Jungle, wat hem sympathiek maakt.


Lees ook de recensie van ‘Skyscraper’, de film met Dwayne Johnson die nu in de bioscoop draait: Halsbrekend stunten op een wolkenkrabber in Hongkong

Toch zijn de verschillen tussen Schwarzenegger en Johnson groter: mannelijkheid in het nieuwe millennium is iets anders dan in de meer macho jaren tachtig en negentig, waarin sadisme en seksisme altijd onder de oppervlakte schemerde. Het heeft ook te maken met hun hoofd. Dat van Schwarzenegger is hoekig en hard, dat van Johnson ronder en meer open. Daardoor lijkt Johnson op een onschuldige baby, maar dan wel een baby met beefcake. Het maakt hem zowel meer knuffelbaar als kwetsbaar.

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az