Sport

Anderson na slopende marathonpartij naar finale Wimbledon

De halve finale tussen Kevin Anderson en John Isner op Wimbledon leek eeuwig te duren. De ruim twee meter lange servicekanonnen waren sterk aan elkaar gewaagd. Pas na meer dan 6,5 uur spelen won de Zuid-Afrikaanse tennisser Anderson door ver in de vijfde set de servicegame van de Amerikaan Isner binnen te halen. De partij eindigde in 7-6 (6) 6-7 (5) 6-7 (9) 6-4 26-24.

De eerste drie sets werden beslist door tiebreaks. In de vierde set brak Anderson zijn tegenstander twee keer en won met 6-4. Anderson was de eerste dit toernooi die Isner wist te breken. Isner kwam zo tot 110 ongebroken games op rij. Nooit schopte de 32-jarige Anderson het zo ver op een grandslam. Hij is de Zuid-Afrikaan die de finale van Wimbledon bereikt sinds Brian Norton in 1921.

Wimbledon Wimbledon “At the end you feel like it’s a draw, but someone has to win. John is a great guy and I really feel for him” – @KAndersonATP #Wimbledon https://t.co/SHU5fVNUc9 13 juli 2018 @ 18:56