Entertainment

Tijdbalk: Hoe het Stedelijk Museum van affaire naar affaire struikelde

Vrijdag 8 september 2017

NRC meldt dat onderzoeker Léon Hanssen een valse Mondriaan in bezit van het Stedelijk heeft ontdekt. Het Stedelijk heeft het schilderij in bruikleen genomen van een Zwitserse kennis van directeur Beatrix Ruf. Vijf dagen later blijkt dat Mondriaankenner Joop M. Joosten de eigenaar al tweemaal had laten weten dat zijn schilderij niet authentiek was. Deze kennis had hij niet aan het Stedelijk gemeld. Ook meldde hij niet dat hij bezig was om het valse schilderij na de bruikleen te laten veilen.

Donderdag 5 oktober

NRC publiceert een artikel dat het jarenlang niet heeft geboterd tussen Beatrix Ruf en zakelijk directeur Karin van Gilst, die op 29 augustus haar vertrek per 1 oktober had aangekondigd. De organisatie is door het conflict verlamd, constateerde de Kunstraad later in een advies over het museum.

Lees over het conflict tussen Beatrix Ruf en Karin van Gilst

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az