Entertainment

Superheldenschepper Stan Lee (95) ‘slachtoffer ouderenmisbruik’

De politie van Los Angeles onderzoekt of Stan Lee, de 95 jaar oude schepper van superhelden als Spider-Man, De Hulk, The Avengers, misbruikt en afgeperst wordt door de mensen die zeggen hem te helpen.

De man die zich recentelijk aan hem opdrong om hem ‘te helpen’, memorabilia-handelaar Keya Morgan, heeft sinds woensdag 13 juni een tijdelijk huisverbod voor Lees woning.

Morgan werd maandag ook gearresteerd omdat hij ten onrechte het alarmnummer 911 belde, met de mededeling dat er ingebroken werd bij zijn 95-jarige vriend Stan Lee. Terwijl een sociaal werker en twee rechercheurs gewoon bij Lee kwamen kijken hoe het met hem ging.

Tijdelijk huisverbod

Stan Lees advocaat Tom Lallas heeft namens Lee het huisverbod laten instellen. Volgens de rechtbankdocumenten heeft Morgan de macht in Lees huis overgenomen, heeft hij bewakers ingehuurd die Lees familieleden en vertrouwelingen buiten de deur moesten houden. Daarna zou hij Lee uit zijn eigen huis naar een flatje hebben verhuisd.

„De indiener van het verzoekschrift, samen met de politie en de dienst ouderenzorg, gelooft dat de heer Morgan de heer Lee tegen zijn zin beïnvloedt en hem isoleert”, aldus Lallas in het verzoekschrift tot een huisverbod, meldt persbureau Reuters.

Lee is rijk, want bijna alle Marvel-striphelden die hij in de jaren zestig schiep, zoals Black Panther, leveren momenteel aan de lopende band Hollywood-succesfilms op.

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az