Sport

Martens schiet Oranje in laatste minuut voorbij Slowakije

Met minimaal verschil hebben de Oranjevrouwen dinsdag in een uitverkocht stadion van Heerenveen gewonnen van Slowakije (1-0). In blessuretijd schoot sterspeler Lieke Martens de winnende treffer binnen in het belangrijke duel om groepswinst in de kwalicatie voor het WK volgend jaar in Frankrijk.

Nederland was tijdens de wedstrijd voortdurend aan de bal, had een enorm overwicht en creëerde talloze kansen, het lukte alleen niet om de zeer goed spelende keepster Maria Korenciová te passeren. Tot de 92ste minuut. Martens, een van de weinige vrouwen met een goede passeeractie, liep voorbij haar tegenstandster en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied onberispelijk binnen.

Lieke Martens is het boegbeeld van een generatie die het vrouwenvoetbal langzaam maar zeker professionaliseert. En een voorbeeld voor vele meisjes die zelf ook profvoetballer willen worden