Entertainment

Arcade Fire brengt ode aan Eberhard van der Laan

Pop

Arcade Fire

Gehoord: 11/6 Ahoy, Rotterdam.

●●●●

Het Canadese Arcade Fire is een band van uitersten: de groep kan de plank geheel misslaan, maar ook tot grote hoogten stijgen. Hun optreden op maandagavond in Ahoy, Rotterdam, begon met een teleurstelling: de boksring in het midden van de zaal, waar de bandleden bij recente concerten opgesteld stonden, was afwezig. In de niet uitverkochte Ahoy’ speelde de groep nu op een regulier podium, waarbij alleen de video’s boven het toneel nog verwezen naar bokswedstrijden, met reclames en gok-adviezen. De ring zou zijn afgeschaft wegens de behoefte aan ‘meer energie’. Het optreden was hierdoor gewoner, maar wellicht ook spontaner.

De negen muzikanten wervelden over het toneel: voorman Win Butler met zwarte hoed en roze laarzen, springend op en over de monitorboxen; de bekkentrekkende gangmaker Twill Duprate slaand op een handtrommel, en uit enthousiasme zoenend met collega Richard Perry. Zangeres/multi-instrumentalist Régine Chassagne, in rood motorpak, danste met ‘keytar’ (draagbaar keyboard) heen en weer.

Lees ook: Interview met Arcade Fire

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az