Politiek

Urker vissers krijgen celstraf voor smokkel van cocaïne

De Amsterdamse rechtbank heeft een groep vissers uit Urk veroordeeld tot celstraffen van 3,5 tot 5 jaar voor betrokkenheid bij de smokkel van 260 kilo cocaïne. Aan boord van de kotter Z181 visten de mannen de partij cocaïne in juni 2017 op uit de Noordzee, waar handlangers de drugs overboord hadden gegooid van een containerschip dat afkomstig was uit Brazilië.

De kotter en zijn bemanning kwamen in beeld bij een onderzoek naar Naoufal F., een hoofdrolspeler in de hoofdstedelijke cocaïnemaffia die onlangs is veroordeeld tot 18 jaar cel voor betrokkenheid bij een mislukte liquidatie. Op basis van versleutelde berichten uit zijn zogeheten PGP-telefoon concludeerde de politie dat Naoufal F. en een aantal handlangers mogelijk betrokken waren bij cocaïnesmokkel.

Lees hoe de cokemaffia infiltreerde in vissersdorp Urk