Sport

Roda JC degradeert na verlies tegen Almere

Na drie jaar eredivisie is Roda JC voor de twee keer in de clubgeschiedenis gedegradeerd. Het verloor zeer verrassend in eigen huis van Almere City met 2-1. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0. Door de winst speelt Almere in de finale van de playoffs om promotie naar de eredivisie tegen De Graafschap. Zij schakelden eerder op zondag Telstar uit met 4-2.

Het is voor het eerst dat Almere City kans maakt om te promoveren. De club, opgericht in 2001, speelde tot het seizoen 2009/2010 onder de naam FC Omniworld en deed voor het eerst in 2014/2015 mee in de play-offs om promotie/degradatie. Toen werden ze in de halve finale uitgeschakeld. De andere finale van de play-offs gaat tussen Sparta en Emmen.

Degradatie Roda JC grote verrassing

In het begin van de wedstrijd kreeg Roda JC een aantal grote kansen maar wist deze niet te verzilveren. Door een fout van Roda-keeper Hidde Jurjus kwam Almere na een half uur spelen op voorsprong. Jurjus bokste de bal weg waarna die voor de voeten kwam van Damon Mirani, hij schoot de bal tegen de paal. In de rebound lukte het Silvester van der Water wel om raak te schieten. Door het uitdoelpunt had Roda twee doelpunten nodig om door te gaan.

AlmereCityFC Almere City FC Wat een ontlading!! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻 #rodalm https://t.co/HXpinoYQXb 13 mei 2018 @ 20:13