Sport

Een oceaanzeiler kijkt het liefst vooruit

Terugkijken doet hij liever niet, schipper Bouwe Bekking. Via een videoverbinding geeft hij samen met de andere Nederlandse deelnemersvanuit Newport in de Verenigde Staten een update over de Volvo Ocean Race. Zondag gaat Bekking met zijn Team Brunel van start in de negende etappe van die race. Die leidt de zeven boten tellende vloot van Newport naar Cardiff in Wales – de Atlantische Oceaan over. In 2006 zonk op diezelfde oceaan de Movistar-boot waar Bekking toen schipper van was. Kort daarvoor was bemanningslid Hans Horrevoets van de ABN Amro II II overboord geslagen. Die concurrerende boot haalde Bekking en zijn bemanning op tijd op, inclusief het stoffelijk overschot van Horrevoets.

Lees nog eens het verhaal over de redding van de bemanning van Movistar