Entertainment

‘Niemand heeft hem gezien, maar men probeert de film nu al te verbieden’

Heel even was de spanning om te snijden. Ieder jaar geeft president Vladimir Poetin een grote persconferentie voor ‘het volk’. De ‘directe lijn met Poetin’ is een uren durende en strak geregisseerde televisie-show, waarin zo weinig mogelijk aan het toeval wordt overgelaten.

Juist daarom was de vraag van filmster Sergej Bezroekov zo bijzonder. Ruslands bekendste acteur en vrouwenidool zat naast regisseur Aleksej Oetsjitel. Zijn vraag ging over Oetsjitels film Matilda, over de romance tussen ballerina Matilda Ksjesinskaja en de jonge kroonprins Nicolaas, de latere, laatste, Russische tsaar Nicolaas II.

Op 24 oktober gaat Matilda in première, maar het schandaal woedt al bijna een jaar. Het conservatieve doemalid Natalja Poklonskaja noemde de film een „anti-Russische en anti-religieuze provocatie” en riep op tot een verbod. Justitie stelde een onderzoek in naar de financiële wandel van Oetsjitels filmstudio – een veeg teken in Rusland.

Geen wonder dus dat Bezroekov – die overigens geen rol heeft in de film – zat te trillen op zijn stoel. „Niemand heeft hem nog gezien, maar men probeert hem nu al te verbieden”, zei de acteur na een lange en warrige inleiding.

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az