Entertainment

Een verknipte versie van de Amerikaanse droom

Drama

The Glass Castle Regie: Destin Daniel Cretton. Met: Brie Larson, Woody Harrelson, Naomi Watts. In: 37 bioscopen

●●●●

Op een gegeven moment werd het routine. Als haar ouders de huur weer eens niet konden betalen, moe werden van de bemoeizucht van de overheid of simpelweg de onrust in hun botten naar de horizon riep, dan werden Jeannette Walls en haar broertje en zusjes tussen de laatste resten huisraad de auto in geladen en daar ging de karavaan. Hun familie is een disfunctionele variant op die uit Het kleine huis op de prairie. Een Brady Bunch met oorlogswonden. Pioniers. Niet op weg om het land te verkennen en ontginnen, maar op de vlucht. Voor zichzelf. Voor een land waarin na de oorlog mannen terugkwamen die zichzelf waren kwijtgeraakt.

Die volgeladen auto is een terugkerend beeld in de film die de Amerikaanse filmmaker Destin Daniel Cretton (1978) maakte naar de autobiografische roman The Glass Castle van New York Magazine-journalist Jeannette Walls. Een film die net zoals zijn doorbraakfilm Short Term 12, die actrice Brie Larson op de kaart zette, gaat over de veerkracht van kinderen in een traumatische omgeving.

Door: https://lyrics.az & https://azlyrics.com.az