Tech

3FM-dj Roosmarijn Reijmer verlaat de radio

Roosmarijn Reijmer verlaat 3FM. Ze wisselt na meer dan zeventien jaar de radio in voor een baan bij boekingskantoor Friendly Fire, maakte ze maandagavond bekend in haar programma 3voor12. Op 8 december maakt ze haar laatste uitzending.

Reijmer pleitte in juni in een interview met NRC voor meer vrouwelijke dj’s op de Nederlandse muziekradio. Dat interview maakte veel los. Hoewel 3FM ontkent dat de uitspraken van de prominente VPRO-presentatrice er iets mee te maken hadden, kondigde de zender nog geen twee maanden later aan met Eva Koreman en Angelique Houtveen voor het eerst in jaren vrouwen terug te brengen op de belangrijke dagprogrammering. Bovendien kreeg Annemieke Schollaardt het lunchprogramma op het grotere Radio 2.

Lees het interview terug: ‘Zit ik hier omdat ik een vrouw ben, of omdat ik goed ben?’