Buitenland

Zeven dagen in de heroïne-epidemie van Cincinnatti

Ambulances, bodybags, bewusteloze drugsgebruikers in parken en leegstaande panden; het zijn de zichtbare kenmerken van sterk toenemend drugsgebruik in staten als Ohio en Kentucky. Maar de ‘epidemie’ zorgt voor veel meer problemen die veel dieper in de samenleving grijpen.

Om de enorme omvang van de drugsepidemie van de stad in beeld te brengen, stuurde de krant the Cincinnatti Enquirer meer dan zestig verslaggevers, videomakers en fotografen op pad. Het resultaat is een verslag van een ‘normale’ week in de stad Cincinnatti. Het is een week waarin 180 gebruikers een overdosis nemen, 18 drugsgerelateerde doden vallen, meer dan 200 gebruikers vast zijn gezet en 15 kinderen worden geboren met gezondheidsklachten.

Lees de productie van the Cincinnatti Enquirer: Seven Days of Heroin – This is what an Epidemic looks like