Sport

Tweede etappe Ronde van Denemarken geannuleerd door storm

De tweede etappe van de Ronde van Denemarken (2.HC) is vandaag in eerste instantie geneutraliseerd en vervolgens geannuleerd door de organisatie vanwege de slechte weersomstandigheden. De regen en de wind waren te hevig om de wedstrijd door te laten gaan.

Er stond een etappe tussen Svendborg en Odense van 168,8 kilometer op het programma, maar door de hevige weersomstandigheden kon de veiligheid van de renners niet gegarandeerd worden en werd de organisatie door de ploegen gevraagd om de etappe stop te zetten.

De Deen Casper Pedersen, dinsdag winnaar van de eerste etappe, behoudt zijn leiderstrui. De Fransman Nacer Bouhanni, die tweede stond in het klassement, gaf woensdag al op voordat de rit werd stopgezet. “Bouhanni was een beetje ziek vandaag. Daardoor moest hij spijtig genoeg opgeven”, verklaarde zijn team Cofidis.

De Ronde van Denemarken gaat morgen opnieuw van start met de derde van vijf etappes tussen Otterup en Vejle (183,6 km).