Buitenland

Suu Kyi niet naar VN-vergadering vanwege crisis in Birma

Aung San Suu Kyi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en feitelijk leider van Birma, gaat niet naar de vergadering van de VN-Veiligheidsraad vanwege de crisis in haar land. Dat meldt haar kantoor aan de internationale pers.

Volgens de VN zijn er minstens 370.000 Rohingya-moslims het geweld ontvlucht naar buurland Bangladesh. Het geschatte aantal doden is opgelopen tot ruim duizend. In de vergadering woensdagmiddag gaat het juist over het geweld in Birma.

Het geweld in Birma laaide op nadat Rohingya-rebellen aanvallen uitvoerden op tientallen politieposten. Het leger reageerde met “opruimacties” tegen wat zij zien als extremistische rebellen. Honderdduizenden Rohingya-moslims ontvluchtten de Rahkine-regio.

Moslims worden met geweld verdreven uit Birma.
Waarom roept de facto leider Suu Kyi het leger niet tot de orde?