Politiek

Politiek wil duidelijkheid over arrestatie NRC-fotograaf

Een tijdelijk door de politie in beslag genomen foto van de vechtpartij tussen een Amerikaanse militair (links) en activist Nico Trommelen. Foto Chris Keulen

D66 stelt Kamervragen over de arrestatie van NRC-fotograaf Chris Keulen. NRC berichtte deze woensdag dat Keulen zondag ruim twee uur vast zat in een cel omdat hij weigerde beelden van een vechtpartij af te geven. Ook werd de geheugenkaart waarop de beelden stonden tijdelijk in beslag genomen. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat daarvoor niet de benodigde toestemming van een rechter-commissaris is gevraagd.

D66-Kamerlid Jan Paternotte vraagt aan minister Blok van Veiligheid en Justitie en staatssecretaris Dekker van Media welke wetten Keulen heeft overtreden en of zij de arrestatie legitiem vinden. „Een journalist die zijn werk doet hoort niet in de cel gegooid te worden”, schrijft hij op Twitter.

Lees het artikel over de arrestatie: NRC-fotograaf in cel omdat hij weigerde foto’s af te staan