Sport

Na vijftien jaar smacht, hoopt en huivert Feyenoord

Veertien duiven prikken in het gras van de Kuip, dat er Wimbledon-groen bij ligt deze dinsdagavond. De sprieten staan op een hoogte tussen de 20 en 30 millimeter, in kaarsrechte maailijnen, zoals het protocol van de UEFA voorschrijft. Metershoge netten hangen voor de tribunes, zodat er geen voorwerpen op het veld gegooid kunnen worden – een voorzorgsmaatregel, met het oog op de voorwaardelijke straf voor Feyenoord.

Vanaf 16.45 uur woensdagmiddag ontbranden de vier lichtbakens van de Kuip, om het Champions-Leaguetheater te beschijnen. Vier uur voor de aftrap, zoals de Europese voetbalbond UEFA eist, om zendgemachtigden voldoende testtijd te geven voor de juiste camera-instellingen.

Lees ook: Hoe Feyenoord weer tot leven werd gewekt