Economie

Van deze staking heeft de treinreiziger niet veel last

„Het valt behoorlijk tegen hè?” De teleurstelling is zichtbaar bij de vele taxichauffeurs die zich maandag op het station van Zwolle rond het bord met vertrektijden hebben verzameld. Ze hadden gehoopt op vertraging en uitvallende treinen, veroorzaakt door een staking van het NS-personeel. Maar gemakkelijke ritjes zijn er deze ochtendspits nauwelijks. Alle treinen rijden volgens schema.

Misschien zijn er gewoon niet zo veel mensen komen staken, oppert een van de chauffeurs schouderophalend. Hij knikt in de richting van een klein rood tentje op de hoek van het stationsplein, waar rond 7.00 uur ongeveer twintig mensen in hesjes van vakbond FNV Spoor flyers staan uit te delen. „Niet iedereen bij de NS is lid van FNV. Dus de rest werkt gewoon.”

Lees ook: Effect van ochtendstaking NS kan langer naijlen