Buitenland

Ivanka trump brengt office in het Witte huis om de “ogen en oren” van de vader

Ivanka Trump

© AP Photo/John Locher

MOSKOU, 21 Maart. /TASS/. De dochter van de President van de Verenigde Staten Donald trump Ivanka in het Witte huis voor de rechten van de adviseur op het hoofd van de staat en steeds de “ogen en oren” van de vader. Op maandag vertelde de Amerikaanse krant Politico advocaat Ivanka Jamie Gorelik.

Hij zei dat haar kantoor zal worden gevestigd op de tweede verdieping van de Westelijke vleugel van de woonplaats van de President van de Verenigde Staten. Eerder werd gemeld dat de 35-jarige Ivanka adviseren de vader alleen op de problemen van de rechten van de vrouw.

Nu, echter, werd bekend dat in het gebied van de activiteiten omvatten een breed scala van onderwerpen. De dochter van de Amerikaanse President zal niet worden beëdigd en zal geen enkele formele posities, ze zullen ook niet worden betaald de salarissen van de presidentiële adviseur.

Gorelik vertelde de publicatie dat de groeiende rol van Ivanka in de omgeving van de vader legt op haar bepaalde verplichtingen in het licht van de non-stop schandalen, het zal meer aandacht besteden aan de opslag van gevoelige informatie en de bescherming van de gegevens. Volgens Reuters, Ivanka krijgt ook toegang tot geheime informatie.

“Volwassen kind van een President die actief betrokken is bij het werk van zijn regering, is een precedent, – citeert de woorden van de Politiek Gorelik. – Ivanka, zal vrijwillig voldoen aan de verplichtingen opgelegd door de functie van adviseur van de President, terwijl hij niet hetzelfde”.

De publicatie wordt opgemerkt dat het politieke gewicht Ivanka groeit met de dag. Haar man en broer-in-law van de AMERIKAANSE President Jared Kushner is al een senior Adviseur van de President.

Afgelopen vrijdag Ivanka deelgenomen aan de vergadering van de vader met de duitse Bondskanselier Angela Merkel in Washington: de media vergeet niet de uitwisseling van standpunten van de twee vrouwen tijdens de onderhandelingen.

De bron dicht bij trump ‘ s dochter vertelde de krant dat ze zelf niet te zien zijn huidige situatie is niets ongewoons: Ivanka bekleden hoge posities in het bedrijf van zijn vader vele jaren en kent de werkingsprincipes in hoge posities.